0590 757 80
Globalna perspektiva - Lokalno znanje
Išči več

NOVO – Naprodaj zemljišče v Ljubljani z gradbenim dovoljenjem za gradnjo 7-nadstropne poslovne stavbe 3,5 Mio €

Naprodaj zemljišče v Ljubljani z gradbenim dovoljenjem za gradnjo 7-nadstropne poslovne stavbe

Okvirna cena je 3,5 Mio €

Vabljeni k oddaji ponudbe za investicijsko priložnosti zemljišča 8.057 m2, z gradbenim dovoljenjem  za gradnjo 7 nadstropne stavbe s 338 pripradajočimi parkirnimi mesti. Komunalni prispevek v vrednosti 643.476 je bil že plačan.

Kupcem ne zaračunavamo provizije za nakup zemljišča!

Dovoljena gradbena bruto površina s pripadajočimi parkirnimi mesti, glede na gradbeno dovoljenje, znaša 18.978 m2, medtem ko je dejanska gradbena površina pisarn in ostalih površin 11.004 m2.

Okvirna cena je 3,5 Mio EUR

Junija 2018 je bil sprejet nov mestni načrt, ki omogoča gradnjo večje stavbe, ob upoštevanju zazidalnega načrta. Največja dovoljena površina se bo povečala na 28.000 m2, medtem ko bo mogoče graditi na 50% zemljišča, z le 20% zelenimi površinami. Območje je opisano kot centralno stanovanjsko, dovoljena je široka paleta dopustnih dejavnosti, vključno s hotelirstvom, industrijo in zdravstvom.

Zemljišče je kvadratno in ravno, z vsemi priključki. Dostop do zemljišča je omogočen iz Litostrojske ceste.

V Ljubljani primanjkuje poslovnih prostorov razreda A. Trenutno je na voljo manj kot 5000 m2 takšnih poslovnih prostorov. V načrtu ni večjih projektov za izgradnjo poslovnih stavb razreda A in verjetno tudi ne bodo prišle na trg pred l.2022.

Ljubljanska urbana regija ima v Sloveniji največ koncentracije znanja in ustvarjalnega potenciala, saj se v Ljubljani nahajajo ključne državne, znanstvene, raziskovalne, izobraževalne in kulturne ustanove. Zaradi velikega števila podjetij in delovnih mest, je regija ustvarila več kot tretjino slovenskega BDP. Število delovno aktivnih v Ljubljani julija 2019 je bilo 227.526, kar predstavlja 2-odstotno povečanje glede predhodno leto.

Za več informacij o nakupu nas prosim kontaktirajte.

 Kontaktirajte nas