0590 757 80
Globalna perspektiva - Lokalno znanje
Išči več

Hotel Bellevue, Ljubljana – izklicna cena 7 milijonov € – PRODANO

Hotel Bellevue se nahaja v prečudovitem delu Ljubljane, saj je obkrožen s 13,000m2 velikim parkom. Od mestnega centra in starega dela Ljubljane je oddaljen samo 5 minut pešpoti. Hotel je bil zgrajen pred 100 leti, vendar zadnjih 10 let ni obratoval, zato je potrebna popolna prenova. Pripravljen je tudi idejni načrt, ki predvideva razširitev objekta z zdajšnjih 1,314m2 na 10,799 m2, a bi ob tem ohranil historični pridih hotela, ter tako ustvaril hotel s petimi zvezdicami in 79 sobami, 87 podzemnimi parkirnimi prostori, wellness centrom z bazenom in konferenčno dvorano za 150 ljudi. Predvideni stroški obnove znašajo 15m€. Nekatere banke v Sloveniji se soočajo s problemom likvidnosti, ki jih je povzročila svetovna gospodarska kriza, vendar je vsaj deset takih, ki ponujajo financiranje do višine 70% vrednosti zastavljene nepremičnine.

Ljubljana ima vse, kar premorejo sodobne prestolnice, ob tem pa je uspela ohraniti prijaznost in prijetno vzdušje manjšega centralnega evropskega srednjeveškega naselja. Ljubljana  je mesto s približno 300,000 prebivalci in je mesto, kjer se staro prepleta z novim, saj so njene čare zaznamovali barok in moderne stavbe, ter mojstrovine svetovno priznanega arhitekta Jožeta Plečnika. Slikovit razgled nad Ljubljanico in staro mestno jedro se razprostira s tisoč let starega gradu na vrhu griča, ki je prav gotovo najbolj opazna značilnost Ljubljane.

Hotelski turizem v Ljubljani se je v zadnjih petih letih povečal za 65%, kar pomeni porast nočitev z 339,392 leta 2003 na 559,009 nočitev leta 2007. Med tujimi turisti ni mogoče zaznati prevladujoče nacionalnosti, saj prihajajo iz celega sveta. Med 2,895 hotelskih ležišč je kar 50% ležišč s štirimi zvezdicami. Konferenčni trg in trg z motivacijskimi srečanji in prireditvami  v Ljubljani ima 20% letni prirast, s približno 1,000 prireditvami letno.

Ljubljana je edina prestolnica v Evropski Uniji, ki nima mednarodno vodenega hotela, z izjemo Austria trend hotela.

Neobvezujoče ponudbe za nakup navedene nepremičnine v višini izklicne cene 7 milijonov € je treba oddati najkasneje do srede, 26. novembra 2008.


V kolikor želite prejeti več informacij o nepremičnini, nas prosim kontaktirajte.